In 1854 vestigde Johannes Hulsink in het oude centrum van Harderwijk een distilleerderij. Hij maakte oude jenever, bessenjenever en diverse kruidenbitters waarvoor hij kruiden en vruchten gebruikte die in de omgeving groeiden. Zijn frambozenbrandewijn was zeer in trek bij de Veluwse boerenvrouwen.Hulsink was zeer actief in het sociale leven van Harderwijk.
Hij richtte in 1859 een Kamer van Koophandel op en was lid van het bestuur van de RK kerk.
In 1884 verkocht hij het bedrijf aan zijn neef Peter Huberts. De ondertussen bekende naam Hulsink bleef gehandhaafd. De zaken gingen voorspoedig en het assortiment werd uitgebreid met bier en wijn.
Het Koloniaal Werfdepot was voor Harderwijk en voor Hulsink een goudmijn. De soldaten kregen een premie van 200 gulden (een arbeidersjaarloon) die vaak werd verbrast in de kroegen en bordelen van de stad. De Eerste Wereldoorlog kwam Hulsink door dank zij de inzet van Belgische militairen die in de omgeving van Harderwijk geïnterneerd waren.
In de jaren dertig introduceerde de nieuwe eigenaar Leo Huberts een oude jenever onder de naam “Korenroos”. Deze jenever werd op de Veluwe ongekend populair.
Hoewel er tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot gebrek was aan grondstoffen en arbeidskrachten wist de nieuwe eigenaar Carla Huberts het hoofd boven water te houden. Haar neef Joop Stuber, die in 1952 het bedrijf overnam, moderniseerde en automatiseerde het bedrijf en wist daardoor de productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten.
De in 1986 aantredende nieuwe eigenaar John Jacobs zette de modernisering voort . Jacobs was de eerste niet tot de familie behorende eigenaar maar de naam Hulsink bleef behouden. Om milieuredenen werd de distilleerketel buiten gebruik gesteld; de alcohol werd voortaan per tankauto aangevoerd.
Begin jaren negentig produceerde het bedrijf grote hoeveelheden wodka voor de Russische markt. De wodka productie in dat land zelf was vrijwel stilgevallen. Onder meer de steeds strenger wordende milieueisen noodzaakten Jacobs samenwerking te zoeken met een groter bedrijf. Het werd de Schiedamse firma Dirkzwager, die het bedrijf later over nam. De jeneverproductie ging naar Tilburg, de kruidenbitters, met twee gespecialiseerde werknemers, naar Joustra in Sneek. Zo kwam in 2009 een einde aan 155 jaar Hulsink in Harderwijk.